UUNIFETAPASTA
Een pasta met heel weinig ingrediënten: tomaat en feta! Jullie zagen het receptje allicht al passeren in het voorjaar van 2021, de hype werd op dat moment zo groot dat er in veel supermarkten zelf geen feta meer te verkrijgen was...
Nu vonden wij het voorjaar toch niet direct het ideale moment voor een pasta met tomaatjes. Daarom wachtten we op onze eigen tomaatjes, en testten we het recept zo goed als elke week uit, tot we dé ultieme versie bereikten ;-). Hij telt iets meer ingrediënten, maar daardoor ook iets meer groenten en smaak.
Uiteraard gebruiken we hiervoor onze eigen versie van de Griekse Feta: Geta. Jullie weten het intussen al wel, feta is een beschermde naam. Onze geta bestaat uit 100% geitenmelk!
Zonder er meer woorden aan vuil te maken, hierbij ons meest favoriete zomerreceptje. En zoals gewoonlijk: heerlijk smullen met zo weinig mogelijk werk.
Benodigdheden (2 personen)
- Een goede plak geta
- 300 gram rijpe kerstomaatjes
- 150 gram spinazie (of champignons of beide)
- 200 gram spaghetti
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- peper en zout
- Italiaanse kruiden
- Eventueel spekjes
Bereiding
Neem een ovenschaal. Snijd de feta in de lengte in 2 dunne plakken. Plaats in de ovenschaal. Leg de kerstomaatjes en spekjes errond. Besprenkel met olijfolie, peper, Italiaanse kruiden en zout (wees hiermee voorzichtig want de geta is al zout).
Snij de rode ui in ringetjes. Pers de knoflook. Verdeel over de ovenschotel.
Indien u graag champignons gebruikt, snij deze dan in 4 en voeg toe aan de ovenschaal.
Stop het geheel in een voorverwarmde oven van 200°C voor 30 minuten, of tot de tomaatjes mooi openbarsten en de kaas verandert van hard naar smeerbaar.
Kook intussen de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking.
Indien u spinazie gebruikt, meng deze dan door de net afgegoten spaghetti.
Haal de tomaten uit de oven en roer het geheel goed door, tot u een mooie saus krijgt. Voeg nadien de spaghetti toe.
Serveer!