Witte chocolademousse met geitenkaas

18-04-2018

Een verrassende variant op de klassieke chocomousse! Een feestelijk dessertje, ideaal voor in de lente. Of probeer hem in de zomer met wat opgekookte besjes ;)

Benodigdheden

  • 150 g witte chocolade
  • 1 potje platte kaas
  • 2 dl room
  • 1 potje Houtemse yoghurt (= Griekse yoghurt)
  • 4 eiwitten
  • vanille-extract
  • 2 blaadjes gelatine
  • enkele muntblaadjes
  • enkele stengels rabarber

Bereiding

Smelt de chocolade au bain-marie. 

Zet de blaadjes gelatine een vijftal minuutjes te week in koud water. (Er kan eventueel ook gewerkt worden met agar-agar (4 gram per liter), we warmen de juiste hoeveelheid op in een beetje water).

Klop de eiwitten tot sneeuw.

Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze onder de gesmolten chocolade. 

Klop de slagroom stijf.

Meng de kaas met de chocolade, vanille en yoghurt. Voeg nadien voorzichtig het eiwit en de slagroom toe.

Laat (minstens) een nachtje rusten in de koelkast.

Snijd de dag nadien de rabarber op de gepaste lengte. Overgiet met vloeibare honing en zet ongeveer tien minuten in de oven bij 200°.


Dien de chocolademousse op met de muntblaadjes en de rabarber.